Talande scen

Torget, spegeln
På en av stenbänkarna på torget ligger en handspegel, bara något större än en riktig. Den förefaller vara kvarglömd. Spegelramen och handtaget är gjutet brons och själva spegeln är tillverkad i högglanspolerat rostfritt stål.
En förlagd spegel? Kanske är det Lena-Maria Jansson som speglat sin vackra fläta, den som växte sig lång och tjock efter alla cellgiftsbehandlingar. Jo det är hennes! Flätan syns i ornamentiken. Däremot syns absolut inte hennes tatuering. Får du en bröstrekonstruktion får du även en tatuerad bröstvårta.

Linda Bengtsson arbetar som undersköterska på onkologen. Här är ett utdrag av ett mail jag fick av henne. Jag hade glömt fråga henne om hon hade någon tatuering.
Här bifogar jag en bild på min tatuering (den enda jag har) som sitter på höger överarm. De var nått jag ritade när jag var nitton och sedan tatuerade dit. Jag gillade mönster då tyckte mest den var som ett smycke. Nu tycker jag mest de påminner om fjällrävens logga =) men den e ett med mig och jag ångrar den inte. Har idéer om att bygga på den senare men än har de inte blivit av.Lindas tatuering får bli ett vackert mönster i stenläggningen på torget. Mönstret läggs i stenar med låg kontrast.
Från sjukhusets fönster kommer det bli lätt att urskilja Lindas tribalmönster, men nere på torget är det svårare att uppfatta mönstrets helhet, där bildar det en labyrint. Som ett tack för hennes generositet i sitt arbete som undersköterska och som en hyllning till alla Sveriges undersköterskor föreslår jag att torget får namnet Linda Bengtssons torg.